Kend din førstehjælpskasse

Har du en førstehjælpskasse på din arbejdsplads, så er du godt dækket ind, hvis uheldet er ude. Det er dog en god idé at vide, hvad der findes i kassen, så du kan hjælpe en mere uheldig kollega på bedste vis. Her får du et overblik.

Dåser med vand

En førstehjælpskasse indeholder typisk flere dåser med vand, som er yderst praktisk og nemt at have med sig. Vandet kan bruges til mange ting, men det er især vigtigt, når der skal rengøres sår og brændte steder.

Desinfektionsspray

Desinfektionsspray er også meget nyttigt at have med i en førstehjælpskasse. Sprayen kan bruges til at desinficere sår og andre steder, hvor der er risiko for infektion. Dette giver ofte god mening på leder- og medarbejderkurser eller andre steder, hvor der er mange mennesker tæt på hinanden. Hvis der ikke findes en desinfektionsspray i kassen, bør denne da snarest muligt suppleres med en eller flere af slagsen.

Plaster

Plaster er en nødvendighed, når der er skader på arme og ben. Det er vigtigt, at plastrene sidder godt og ikke falder af, så derfor er det en god idé at have flere forskellige typer i kassen. Plaster kan være en god ide at have med på håndværkerkurser eller andre steder, hvor der er risiko for at tabe et værktøj.

Sårkompresser

Sårkompresser er også en god ting at have med, hvis der skulle ske et sår. Kompresserne bidrager til at stoppe blødningen og hjælper til, at såret kan hele hurtigere. Dertil er det godt at have flere forskellige størrelser, så der både er plads til mindre og større sår.

Glukosepastiller

Glukosepastiller er en god ting at have med, hvis der skulle være behov for at øge blodsukkeret. Dette kan for eksempel være nødvendigt, hvis der er tale om en person med diabetes.

Væske

Et vigtigt element i enhver førstehjælpskasse er også væske. Det er især vigtigt at drikke rigeligt med vand, hvis der er tale om en person med overdreven varme eller feber. Derfor er det også vigtigt at have nogle dåser med vand i kassen. Og hvis man glemmer at drikke, kan det altså også være nødvendigt at have sukkerholdigt væske i kassen. Dette kan for eksempel være i form af saft eller sodavand.

Konklusion

En førstehjælpskasse kan være en rigtig god idé at have med på en arbejdsplads, hvor der er brug for det. Det er dog vigtigt, at der også er kendskab til, hvad der findes i kassen, så man kan bruge den bedst muligt.