Lær Dig Selv at Kende ved at Tage På Buffet

Der er virkeligt mange forskellige idéer og forslag til, hvordan man kan komme til at kende sig selv bedre som menneske. Jeg ved ikke hvor mange årtier begrebet ?selvhjælp? har eksisteret, men det er i hvert fald en industri, som der er rigtigt mange mennesker der tjener rigtigt gode penge på. Man skulle næsten tro, at vi efter så mange år havde fundet den perfekte opskrift til det perfekte liv, ikke? Men sådan er det åbenbart ikke. Eller også er der nogen der gør hvad de kan, for at holde hemmeligheden under lås og slå. Der er trods alt ikke ligeså mange penge at tjene, hvis folk rent faktisk blev succesfulde og fik alle deres drømme opfyldt.

I stedet bliver markedet sprøjtet til med bøger, videoer og kurser der lover dig, at nu har de endelig fundet den perfekte måde at gøre dit liv bedre på. Du skal bare give dem nogle penge, gennemgå deres materiale, og vupti så er du på rette vej.

Jeg siger selvfølgeligt ikke, at folk ikke får noget ud af de her bøger eller andre materialer. Selvfølgeligt gør de det, og det er jeg rigtigt glad for at se. Jeg synes det er fantastisk at folk tager deres eget liv og deres egen udvikling i deres egne hænder, og forsøger at få så meget ud af det som muligt. Jeg er skeptisk overfor industrien som hele, men anerkender også at den formår at hjælpe en masse mennesker. Jeg er bare træt af, at folk blæser deres teorier og tilgange op til mere end de er. Typisk er en bog eller et kursus blot noget der giver dig et nyt værktøj, en ny vinkel, at betragte din situation ud fra. Det samme kan du få ganske gratis på anden vis.

Som et lidt ekstremt eksempel vil jeg eksempelvis sige, at du kan lære dig selv bedre at kende ved at tage på en stor buffet. Et af de der steder hvor du giver dem et par hundrede kroner, og så kan du spise så meget som du har lyst til. Jo større udvalg de har, jo bedre.

Kig så på hvad du lægger op på din tallerken. Er det mest vandmelon og hindbær du går efter, eller er det kage og is? Tager du primært madvarer du allerede kender og ved du kan lide, eller prøver du noget nyt? Hvis du ikke er i nogle af ekstremerne, hvad er så forholdet med sundt og usundt, gennemprøvet og nyt i dine portioner? Begynd at analysere dig selv ud fra hver tallerkenfuld, før du sætter tænderne i maden på den. Det lyder måske som en skør øvelse, men det samme er mange af de her selvhjælpsritualer altså. Forskellen er bare, at her er det dig selv der tolker på dine handlinger, og alle pengene du bruger, bliver brugt på mad.